מערכות לגילוי אש הן מרכיב חובה בחלק גדול מהבניינים בארץ, ובלעדיהן אי אפשר לקבל טופס 4 שמאפשר אכלוס או רישיון עסק כשמדובר על מבנה מסחרי. בנוסף, התקנת מערכות איכותיות שמספקות התראה מיידית בכל מקרה שפורצת שריפה היא כמובן אינטרס מובהק של כל מי שנמצא במבנים השונים, ובפרט של מי שאחראי לשלומם של כל בני האדם במקום.
תקן 1220 על כל סעיפיו השונים מגדיר בדיוק מהן הדרישות שבהן צריכה לעמוד מערכת לגילוי אש, מה כוללת תחזוקתה ועוד. באופן טבעי, רק עבודה מול חברה שמתנהלת על-פי התקן החשוב הנ”ל מבטיחה שקט נפשי אמיתי.
התקנה בהתאם לרמת הסיכון של המבנה
ישנן שתי רמות סיכון למבנים, 1 ו-2. ברמה הראשונה נמצאים בנייני המגורים, בנייני המשרדים שדורשים אחזקה (עוד על שירות זה כאן), מרפאות, מוסדות חינוך, סופרמרקטים, מרכזים מסחריים, בנקים, בתי מרקחת, גני ילדים, אולמות ספורט, מאפיות, תיאטראות ועוד. ברמת הסיכון השנייה, הגבוהה יותר, נמצאים מוסדות חינוך ששוכנים בבניינים רבי קומות, מבנים תעשייתיים שיש בהם שימוש בחומרי גלם דליקים (עץ, גומי ועוד), כימיקלים, חומרים רעילים וחומרים בעייתיים אחרים, בתי חולים, בתי אבות, בתי מלון, מעונות יום ועוד.
התקנת המערכות השונות לגילוי אש חייבת להתבצע בהתאם לרמת הסיכון שהוגדרה למבנה, ולכן חשוב להפקיד את המלאכה הזו אך ורק בידי אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים.
מהם הסעיפים החשובים של תקן 1220?
כמובן שכל הסעיפים של תקן 1220 הם בעלי חשיבות רבה, ואי עמידה באחד מהם עלולה למנוע מכם קבלת טופס 4 או רישיון עסק, וחמור מכך, לסכן את מי שחי/ עובד/ מבקר בבניין. יחד עם זאת, ישנם סעיפים שכדאי במיוחד להכיר:
חלק 1: מוקדש לגלאי עשן. בהקשר זה חשוב לדעת שיש סוגים רבים של גלאים, וישנן החלטות שונות שצריך לקבל לגבי פריסת הגלאים, המיקומים המדויקים וכאמור סוג הגלאים – כל זאת בהתאמה מלאה למאפיינים הספציפיים של הבניין.
חלק 3: תקן 1220 חלק 3 הוא מרכיב משמעותי מפני שהוא כולל את הדגשים החשובים לגבי ההתקנה.
חלק 6: עוסק בהתקני ההפעלה הידניים שמהווים חלק ממערכות גילוי האש.
חלק 10: מפרט את ההתקנים הרלוונטיים להתרעות השמע.
חלק 11: הנהלים לגבי התחזוקה הנדרשת של כל מערכת לגילוי אש.
הבדיקות הנדרשות לפי תקן 1220 חלק 3
תקן 1220 חלק 3 עוסק כאמור בהתקנה, ועוד סעיף רלוונטי הוא חלק 11 שמפרט את הבדיקות ההכרחיות. כבר לאחר סיום ההתקנה, חובה לבצע בדיקה של מעבדה מוסמכת על-מנת לוודא שגלאי העשן הותקנו באופן הנכון. בנוסף, נבחנות המערכות הנלוות ההכרחיות – מערכת לשחרור עשן, טלפון כבאים וכריזה. לאחר מכן, תתבצע בדיקה בתדירות של פעם בשנה או פעמיים בשנה, בהתאם לרמת הסיכון, ובכל מקרה ייבדקו בקפידה כל גלאי העשן ושאר מרכיבי המערכת.
איך להבטיח עמידה בתקנות ומקסימום בטיחות?
כדי לבחור נכון חברה שתבטיח גם התקנה וגם תחזוקה בהתאם לכל הכללים של תקן 1220, אנחנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים. הצוות של אינטר צבר ניסיון יקר ערך בתחום המערכות לגילוי האש, ודרכנו תוכלו לקבל מהצעת מחיר אטרקטיבית.