כולנו כבר מבינים היטב את חשיבות הניקיון במסגרת המלחמה בקורונה. אלא שחיטוי נגד קורונה נחשב לפעולה שרק אנשי מקצוע מתאימים יכולים לבצע בהצלחה. מי שקובע בישראל את הקריטריונים לחיטוי נכון הם משרד הבריאות, משרד הביטחון, המשרד להגנת הסביבה והמכונים למדע ולמחקר, שבחנו את תנאי השגשוג של הנגיף וקבעו כיצד להיפטר או להימנע מהופעתו.
למה צריך לחטא מפני קורונה?
נגיף הקורונה מדבק באמצעים טיפתיים, כמו שיעול או עיטוש המאופיינים במתזי רוק זעירים שמקורם במערכת הנשימה. פיזור הטיפות מגיע עד 3 מטרים וצונח על משטחים שונים בטווח זה. בדיקות מעבדה גילו שהנגיף שורד כיומיים על המשטחים, מה שהופך אותם למזוהמים. מאחר וחיידקים אלו שואפים למצוא שוב את דרכם למערכת הנשימה של האדם, חיטוי קורונה הוא פעולה קריטית באזורים שהיו במגע עם חולים, אך גם באופן שגרתי.
קבלו הצעת מחיר לחיטוי קורונה
איך מחטאים נגד קורונה?
שיטת החיטוי המומלצת ביותר היא פיזור כימיקליים המבוססים על אקונומיקה, בעלת ריכוז של בין 0.5%-1%. לחילופין, ניתן להשתמש באלכוהול 70% ומעלה (כולל אלכוג’ל המבוסס על אתנול), המביא לחיטוי בשיעור של 99.9% או בתכשירים עם בנלקוניום כלרויד בריכוז של 0.05%. שתי האפשרויות האחרונות מתאימות למשטחים שעשויים להיפגע בחשיפה לאקונומיקה הרגילה.
את האקונומיקה יש למהול תמיד ביחס של 1:6, כדי להגיע לאחוזים הנדרשים (האקונומיקה הביתית היא בעלת ריכוז התחלתי של 3%-5%). לאחר מכן, יש להשרות את החומר למשך 10-15 דקות כדי להשיג חיטוי מקסימלי. בזמן זה, פולט החומר גז כלור המהווה סיכון בשאיפתו ולכן צריך לאוורר היטב את החלל ולהימנע מכניסת אנשים למקום במשך כ-30 דקות.
אם החיטוי הוא של ציוד רפואי, אלקטרוני או ציוד רגיש ויקר, רצוי להשתמש במי חמצן (מימן פראוקסידי בריכוז של עד 30%) ולהשרות אותו בין 10-30 דקות.
אם המשטח או החלל לחיטוי גדול מאוד (רצפת אולם ספורט, קרון רכבת וכד’), חשוב להקפיד על ניקוי של מעקות, ידיות, חלונות ומסגרות חלון ואפילו פנלים ונורות, במטרה להימנע מכל נגע.
על כל פעולת חיטוי להתבצע כמובן בציוד מיגון מתאים.
שיטות חיטוי מקצועיות שאולי לא הכרתם
ישנה שיטת חיטוי קורונה מקובלת, המתבצעת בחימום מקומי ל-60 מעלות צלזיוס במשך 60 דקות. החום הגבוה “שובר” את מעטפת הנגיף ומפרק אותו. לכן חיטוי זה יתאים למקומות סגורים שאינם מאווררים כמו הרכב, חדר טיפולים וכד’.
למשטחים קטנים בבית כמו השולחן או השיש, אפשר להשתמש בכל החומרים שכבר הזכרנו, אך גם במגבונים עם כלרוידים או חומרי ניקוי ותרסיסים המבוססים על כוהל (איזופרופנול, כלורוקסילנול ועוד).
שיטה נוספת שנחשבת לשנויה מאוד במחלוקת, היא חיטוי בקרינת UV – רובוט הפולט אולטרה-סגול בגלים באורך 100-310 ננומטר, כאשר היעילות המקסימלית מתקבלת כבר באורך 254 ננומטר. שיטה זו איננה מומלצת, בשל חשיפתה המסוכנת לסרטן העור. לפיכך, חברת ניקוי מקצועית ואחראית תימנע ממנה לחלוטין.