אין ספק כי ניהול ועד בית עשוי להקשות ביותר על העוסקים בכך. לפעמים, מנהלי ועד בית מוצאים את עצמם מנהלים ויכוחים ומריבות עם דיירים המתבקשים לשלם כספים, ומדובר בסיטואציות כלל לא נעימות, אשר מצריכות זמן והתעסקות ועוד. תקנון בניין משותף עשוי למנוע את התרחישים הללו ולשם כך הוא נועד.
בכדי להימנע ממריבות מיותרות ומרדפים אחר תשלומים, כבר נציין ונאמר כי ישנן חברות ניהול נכסים העוסקות בדיוק במניעה של התרחישים האלו. במקרים בהם אתם יודעים כי מדובר בדיירים שיצריכו מכם מרדפים, זמן והתעסקות, הואילו “להצטייד” בשירותי ניהול רלוונטיים. ישנם מקרים רבים בהם אין מנוס מלהסתייע בחברות ניהול, היות ומבנים המאכלסים מאות דיירים, גם יצריכו ניהול מקצועי ביותר. בערים הגדולות, ישנם מבנים רבים, הן ציבוריים והן בבעלויות פרטיות ו\או עסקיות, המצריכים שירות ניהול באופן אלמנטרי לחלוטין, מאחר ובלעדיו לא יהיה מי שידאג לאחזקתם כראוי.
ניהול ועד בית – איך תקנון בית משותף יעזור לכם במשימה?
ועד הבית זו מטלה. כשמדובר בבניינים קטנים, לעיתים, קל להתעסק עם כל הנושאים הקשורים לניהול הועד, אך כשמדובר בבנייני מגורים רבי קומות, אין ספק כי חברת המתמחה בניהול ועד בית תבצע את העבודה באופן שאנשים פרטיים פשוט לא יכולים. כשאתם מחפשים אחר חברת ניהול נכסים מקצועית, כדאי שתפנו למספר חברות על מנת לקבל הצעות מרובות ובמחירים אטרקטיביים (שיאפשרו לכם גם להתמקח מנקודת כוח גדולה יותר), וההצעות הללו חייבות להיות דרך חברות מובילות בתחום של ניהול מבנים עסקיים ו/או פרטיים. חברת אינטר מספקת שירותים אלו שנים רבות, ותסייע לכם למצוא את החברות המובילות בתחומי ניהול הנכסים ו-ועדי בתים אשר להן מומחיות בבניית תקנון ועד בית עבור בניינים מסוגים רבים. תקנון בית משותף הוא תקנון שהדיירים יקפידו עליו בכדי להתנהל נכון יותר, לשלם כספים בזמן ועוד.
במקרים רבים, התקנון המיושם על בתים המשותפים הוא תקנון מצוי, אך קיימים גם מקרים בהם ניתן לשנות את התקנון ואת ההוראות שהוא מכיל. חשוב לציין כי שינוי תקנון מצריך התחשבות בהיבטים חוקיים ומשפטיים, כך שאם אתם צריכים לנסח מחדש תקנון ועד בית, עושים את זה אך ורק בסיוע של חברות ניהול מומלצות ומקצועיות.
מתי תקנון בית משותף מחייב על פי חוק?
על פי חוק המקרקעין, כל בית משותף מחויב בהסכם המסדיר את היחסים בין דיירי המבנה. בתוך תקנון בית משותף ייכללו הסכמים שונים, זכויות, חובות ועוד. ברגע שהבית המשותף נרשם בטאבו, תקנון בית משותף נכתב ונחתם תוך היצמדות לכללים שונים המוגדרים על ידי סעיף 61 לחוק המקרקעין, ובמקרים מסוימים הדיירים יכתבו בעצמם תקנון ועד בית על פי כללים מוסכמים בינם לבין עצמם – בתוך הבניין.
גם במקרים בהם אדם רוכש דירה בבניין שכבר נחתם בו תקנון ועד בית או תקנון בית משותף, רוכש הדירה חייב להתנהל בהתאם לאותו תקנון בניין משותף שנחתם. אין ספק כי מדובר בנושא שמחייב דגש רב והוא לעיתים מורכב, ובדיוק בנקודה זו חברות של ניהול מבנים ונכסים נכנסות לעובי הקורה ומקלות רבות על המלאכה ועל ההתמודדות מול הדיירים.
מה כולל תקנון ועד בית בבניין משותף?
תקנון ועד בית עשוי לכלול כללים והוראות בנוגע לאחזקה של רכוש משותף של הבניין, תשלומי ועד בית, ביצועי תיקונים בבניין, ניהול של חשבון הבנק ועוד. תקנון ועד בית עשוי להיות מנוסח באופנים רבים ויכול לכלול הוראות שונות, כך שבכדי לסכם תקנון בניין משותף כהלכה, יש צורך להסתייע בחברות המספקות את השירותים הללו.
בכל מקרה בו אתם נדרשים להתמודד אל מול דיירים רבים, תוכלו לקבל הצעת מחיר לניהול הנכס תוך דקות ספורות. לרוב, אותן חברות ניהול יספקו לכם גם שירותי אחזקת מבנים, ניקיון, שמירה ואבטחה ועוד.
כשאתם בוחרים חברת ניהול מקצועית ומומלצת, אתם למעשה נמנעים מכל התעסקות כזאת או אחרת המצריכה זמן ואנרגיה רבה. במקרים רבים, פשוט לא ניתן להתמודד עם כמויות של דירות ודיירים, והדבר רלוונטי במיוחד בערים הגדולות. לא משנה היכן המבנה ממוקם ומה גודלו, חברות הניהול תמיד ידעו כיצד לנהל את המבנה על הצד הטוב ביותר.
כל שעליכם לעשות, זה להזין מספר פרטי התקשרות קצרים בטופס יצירת הקשר כאן, ובזמן קצר ביותר תקבלו הצעת מחיר אטרקטיבית לניהול המבנה שלכם.