על פי החוק במדינתנו, כל בניין משותף מחויב בנציגות הדואגת לתחזוקת הבניין, לגבייה של תשלומים ומיסים ועוד. רובנו מכירים את בעלי התפקידים האלו, כמנהלי הועד. יחד עם זאת, אין באפשרותו של החוק לכפות על אנשים לשמש כנציגי ועד בית. במקרים בהם לא קמה נציגות המנדבת את עצמה (דיירים), באפשרותו החוקית של מפקח המקרקעין למנות את המתאים בעיניו.
חוק ועד בית הוא חוק המחייב את כלל הדיירים בבניין המשותף, לנהוג על פי קודים מוגדרים. יחד עם כך, תקנון ועד בית בדרך כלל גם יכלול סעיפים שונים הקשורים בתשלומי מיסים, תשלומים על אחזקה ותחזוקה של הבניין ועוד.
במקרים בהם דיירים מסרבים לשלם תשלום כלשהו, אך הם שוכרים דירה בבניין ואינם בעלי הדירה, חובה לזכור כי הגבייה של התשלום צריכה לעבור דרך בעל הדירה בלבד. כלומר, שוכרים זמניים הם אינם הכתובת עבור גבייה של תשלומים שהוחמצו או פוספסו ונדחו. אם לוקחים בחשבון את העובדה שקיימים בנייני דירות ענקיים, הרי שאלמנטרי ביותר להסתייע בחברות ניהול של נכסים מאסיביים.
ועדי בתים וניהולם
כשאתם מנסים למצוא חברת ניהול בניינים משותפים מקצועית, תוכלו תמיד לבדוק לגבי ניסוח מחדש של תקנון ועד הבית (במידה והתקנון הנוכחי אינו מספק מסיבה כזו או אחרת). זכרו תמיד, אי תשלום ועד בית הוא עבירה על החוק. אל תתייאשו מלרדוף אחר החייבים לכם, היות וניתן לכפות עליהם את התשלום באופן משפטי ולגיטימי.
חוק ועד בית נוצר בכדי להוביל לכך שבבניינים משותפים, תמיד תהיה נציגות המסוגלת לטפל בכל מה שעשוי להשתבש בבניין ובמבנה. מעבר לכך, החוק מסדיר תשלומים של ועד בית, בכדי לגרום לכך שתקלות יצוצו כמה שפחות. במילים אחרות, החוק מוביל לכך שהדיירים יצטרכו להתעסק כמה שפחות עם סיטואציות שאינן צפויות ותקלות שונות.
כמה דיירים צריכים להיות בועד הבית?
חוק ועד בית מורה כי בנציגות ועד הבית לא יהיו יותר מחמישה דיירים. המינימום ההכרחי לקיומו של ועד בית, הוא דייר אחד. כאשר ישנם יותר נציגים מאשר דייר אחד, חובה למנות את אחד הדיירים בתור גזבר רשמי של הבניין.
בכל מקרה בו יש צורך להחליף את הנציגות, באפשרותם של הדיירים בבניין לקיים אספת דיירים, בה הם ידונו על החלפת הנציגות הרשמית של הוועד. חוק ועד בית מגדיר כי על מנהל הוועד לעסוק בנושאים הקשורים לתחזוקה של הבניין, גביית תשלומים של ועד הבית, הפקדת אותם התשלומים בחשבון הועד של הבניין, הוצאה וקבלה של חשבוניות וקבלות, ניהול ספרי הכנסות, עריכה של דוח כספי אחת לחצי שנה (יש להציגו באספה השנתית) ועוד. בכדי להימנע מההתעסקות המורכבת שכרוכה גם בבירוקרטיה רבה, מומלץ לשכור חברת ניהול ועד בית שתעסוק במלאכה בשבילכם.
זקוקים לעזרה בניהול ועד הבית? השאירו פרטים וקבלו הצעת מחיר משתלמת מחברת מקצועית לניהול ועדי בתים >>