ניהול ועד הבית בבניין הוא ללא ספק תפקיד מורכב. לא כל אחד היה מעוניין בקבלת הכבוד של להיות מנהל ועד הבית בבניין. מדובר בתפקיד המצריך אזכורים על תשלומים ורדיפה אחריהם, לעיתים מריבות עם דיירים וסכסוכים, וידוא תחזוקה ועוד. חברות ניהול יספקו לכם בדרך כלל פתרונות מהירים ויעילים.
על פי החוק במדינת ישראל, בכל בית משותף חייבת להיות נציגות כלשהי העוסקת בסעיפים השונים הכלולים בתקנון של הועד. בחירת ועד בית זו משימה מאתגרת בהחלט, וכדאי תמיד להתחשב בכך שמנהל הוועד חייב להיות אדם המסוגל לבצע את המטלה המורכבת.
לרוב, כשמדובר בבניינים משותפים גדולים, אין מנוס מלשכור חברת ניהול שתטפל בכל מה שבלתי אפשרי לטפל בו לבד. חברות ניהול בתים משותפים יהיו מסוגלות לספק לכם את המענה המדויק ביותר, בעודן מתמקדות למשל בנושאים הכרוכים בגביית תשלומים, אחזקת המבנה, שיפוצים ותיקונים ועוד.
בשורה התחתונה, ניהול נכון של ועד בית עשוי גם לשמר ולהעלות את הערך של הדירות בבניין. כשיש מנהלי ועד בבניין שאינם דואגים לאחזקה ותחזוקה נכונה של המבנה, בדרך כלל כל הבניין יסבול מירידת ערך בעקבות הזנחה. וזה מביא אותנו לנקודה הבאה – החשיבות שבבחירת ועד בית מתאים לניהול הבניין.
בחירת ועד בית היא משימה קשה… איך תבחרו נכון?
כולנו מכירים את סוגי השכנים השונים, חלקם אכפתיים מאוד ומובילי דעה, בעוד שחלקם האחר אדיש לגמרי לכל מה שמתרחש סביבו. אז נתחיל מהמובן מאליו – את האדישים אנחנו לעולם לא נבחר לנהל את הבניין ולתחזק אותו. אנחנו תמיד נהיה מעוניינים לבחור מנהל ועד אכפתי ויעיל, אדם שעושה את המוטל עליו על הצד הטוב ביותר ולא כי הוא מוכרח, אלא כי פשוט אכפת לו מהסביבה בה הוא חי. אז כבר הגענו לתובנה אחת מרכזית – בחירת ועד בית מחייבת איתור של הדיירים שנראות הבניין ואחזקתו חשובה להם.
זאת ועוד, מומלץ גם להחליף בין מנהלי הועד אחת לשנה-שנתיים, היות והשחיקה בתפקיד זה היא גבוהה. לא פעם, אנשים נשחקים מניהול וועד הבניין, מה שמוביל אותם לשכור חברת ניהול ועד בית חיצונית. זכרו, תקנון ועד בית הוא תקנון המחייב את הדיירים לפעול באופנים מסוימים, והחובה היא בחוק כמובן. במקרים בהם אתם נתקלים בדיירים המסרבים להעביר את התשלומים הקבועים בחוק, כדאי לפנות להליכים משפטיים אשר יחייבו אותם לפעול כיאות וכחוק.
כיצד קובעים כמה כסף כל דייר משלם?
באופן כללי, ישנן מספר שיטות באמצעותן קובעים את התשלומים השונים החלים על דיירים בבניין משותף. ניתן לקבוע תשלומים על פי גודל הדירות, כך שכל דייר ישלם בעצם סכומים שונים הקבועים בתקנון. יחד עם זאת, במקרים רבים, אנשים מעדיפים לחלק באופן שווה את העלויות השונות. ישנם גם מקרים בהם מחלקים את התשלומים על פי מספר החדרים בדירה.
בכדי להגיע לעמק השווה, יש ליצור תקנון ועד בית המקובל על כלל הדיירים. חברות ניהול נכסים בדרך כלל גם יספקו לכם את האפשרות של סיוע בכתיבת תקנונים אלו, ניסוחם מחדש ועוד. בכל מקרה בו אתם מתקשים לנסח תקנונים מדויקים, מומלץ לפנות אל אנשי מקצוע העוסקים בניהול של נכסים, עזרה בנושא של גביית תשלומים, תחזוקת בניין ועוד. לפעמים, בחירת ועד בית היא תהליך שעשוי להיות מסורבל ביותר, היות ואנשים רבים בכלל לא מעוניינים להיות בתפקיד זה. מדובר בתפקיד המצריך אחריות רבה, כך שמומלץ לבחור לכך את המתאימים בלבד. במקרים בהם אתם בוחרים אנשים לא מתאימים לניהול הבניין ו\או המבנה, אתם בדרך כלל תמצאו את עצמכם בתהליך של בחירת ועד בית כל מספר חודשים מחדש. אל תתפשרו על איכות החיים שלכם. כשאתם בוחרים את הוועד, בחרו באנשים אכפתיים ואדיבים, או בחברה מקצועית שתספק לכם את החופש מהדאגות של רדיפה אחרי תשלומים, חופש מתחזוקת הבניין ועוד.
זקוקים לעזרה בניהול ועד הבית? השאירו פרטים וקבלו הצעת מחיר משתלמת לניהול ועדי בתים >>